Siirry pääsisältöön

Miten puhdistaa vedenkeitin

Miten puhdistaa vedenkeitin oli kysymys, johon minulla ei pitkään aikaan ollut kunnon vastausta. Asumme alueella, jossa vesi on äärimmäisen kalkkipitoista ja sen takia vedenkeittimeen kertyy paljon valkoista töhnää jos sitä ei puhdista.

Vedenkeittimen ääni alkoi jo muuttua, joten jotain oli keksittävä. Kokeilin erilaisia puhdistusaineita, mutta minua hirvitti kun en tiennyt tarkalleen mitä kemikaaleja näissä puhdistusaineissa on ja miten paljon niistä huolellisesta huuhtomisesta huolimatta jää vedenkeittimeen. Kerran kokeilin puhdistusainetta, joka vaahtosi niin paljon että pääsin siivoamaan ympäristönkin.

Sitten etsiessäni ympäristöystävällisempiä pesuaineita löysin puhtaan sitruunahapon. Kokeilin sitä vedenkeittimeen ja se todellakin toimi. Vedenkeittimestä tuli todella kirkas ja puhtaan näköinen.

Laitan siis pelkkää sitruunahappoa pullosta ja vettä sekä kiehautan vedenkeittimellä. Huuhdon tietenkin edelleen vedenkeittimen puhdistuksen jälkeen, mutta minun ei tarvitse olla huolissani, jos jotain jääkin laitteeseen. Voinhan laittaa teeheni suoraankin sitruunaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten avata viemäritukos

Miten puhdistaa viemäri tai paremminkin mitä tehdä, kun tukos on jo olemassa? Valitettavasti jouduimme tällaista asiaa pohtimaan ja kuten yleensäkin tänä päivänä tutkin asiaa Internetin avulla. Yllättävää kyllä löysin monia neuvoja, jotka eivät sisältäneet kemikaaleja. Paras ja mielenkiintoisin neuvo oli käyttää etikkaa. Etikan käyttöä oli suositeltu sekä suomen- että saksankielisillä sivuilla. Kokeilin etikkaa ja meillä keittiön viemäristä hävisi haju ja uskon etikan todella puhdistaneen siellä olevaa likaa. Valitettavasti koko tukosta ei saatu tälläkään keinolla poistettua vaan meidän piti kutsua putkimies, mutta ensiksi kannattaa kokeilla tätä keinoa. Toisekseen yritän nyt itse pitää putkimiehen loitolla käyttämällä etikkaa. Etikkaa voi käyttää myös muiden epämiellyttävien hajujen poistamiseen esimerkiksi pyykeistä. Lifestylen artikkelissa oli suositeltu puolta litraa etikkaa viittä litraa vettä kohti.

Miten aloittaa ympäritöystävällisempi elämä

Moips Olen itse aina välillä huomioinut ympäristöasiat enemmän ja välillä vähemmän. Tärkeitä nämä asiat ovat kuitenkin aina olleet. Miksi aktivoidun taas? Olen löytänyt tuotteita, jotka ovat auttaneet minua muuttamaan elämääni taas vähän ympäristöystävällisempään suuntaan. Pääsin ystäväni kautta tutustumaan täällä Itävallassa toimivaan yritykseen Ringana ja sen kautta syntyi halu muuttaa muutakin elämääni ympäristöystävällisempään suuntaan. Olen myös hyväksynyt, että en voi muuttaa maailmaa enkä halua siirtyä kokonaan pois kulutusyhteiskunnasta, mutta voin ostopäätöksilläni osoittaa mitkä arvot ovat minulle tärkeitä.